Notificările care apar în zona de notificare din bara de activități vă informează despre evenimente aplicației care necesită atenție din partea dvs. În funcție de cât de critic este evenimentul, puteți primi următoarele tipuri de notificări:
Notificările critice vă informează cu privire la evenimente care au o importanță esențială pentru securitatea computerului, cum ar fi detectarea unui obiect rău intenționat sau a unei activități periculoase în sistemul de operare. Ferestrele folosite pentru notificări critice și mesajele pop-up au culoarea roșie.
Notificările importante vă informează cu privire la evenimente care sunt potențial importante pentru securitatea computerului, cum ar fi detectarea unui obiect probabil infectat sau a unei activități suspecte în sistemul de operare. Ferestrele folosite pentru notificări importante și mesajele pop-up au culoarea galbenă.
Notificările cu caracter informativ vă informează cu privire la evenimente care nu au importanță critică pentru securitatea computerului. Ferestrele folosite pentru notificări importante și mesajele pop-up au culoarea verde.
Dacă o notificare se afișează pe ecran, trebuie să selectați una dintre opțiunile sugerate în ea. Opțiunea optimă este cea recomandată de către experții Kaspersky ca fiind implicită.
O notificare poate fi închisă automat la repornirea computerului, când se închide aplicația Kaspersky sau în modul Stare de veghe conectată în Windows 8. Notificările componentei Intrusion Prevention vor fi închise în mod automat după 500 de secunde. Notificările cu privire la pornirea aplicațiilor vor fi închise după 1 oră. Când o notificare este închisă automat, aplicația Kaspersky efectuează acțiunea recomandată implicită.
/*=== Pentru a crea reguli de notificare: ===*/
Pentru a crea reguli de notificare:
Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Setări interfață.
În blocul Notificări, faceți clic pe linkul Configurează notificările pentru a merge la fereastra cu setările notificărilor.
Selectați componenta din lista din partea stângă.
În partea dreaptă a ferestrei este afișată o listă de evenimente care pot să se producă în timpul funcționării acestei componente.
Alegeți un eveniment din listă și bifați următoarele casete de selectare:
Salvează în raportul local. Când se produce evenimentul, informațiile despre acest eveniment vor fi scrise într-un raport care este stocat în computerul local.
Notifică pe ecran. Când se produce evenimentul, o notificare pop-up este afișată deasupra pictogramei aplicației, în zona de notificare din bara de activități.
Puteți utiliza lista verticală din colțul din stânga jos pentru a indica ce notificări doriți să salvați în raportul local:
Implicit. Când este selectată această opțiune, raportul generat va salva evenimentele alese de experții Kaspersky.
Manual. Această opțiune este selectată automat dacă veți configura capabilitatea să salveze manual evenimentele într-un raport.
Critic. Când este selectată această opțiune, raportul generat va salva Evenimente critice (inclusiv Evenimente de funcționare defectuoasă a aplicației pentru componentele Auditare sistem și Intrusion Prevention).
Important. Când este selectată această opțiune, raportul generat va salva Evenimente critice (inclusiv Evenimente de funcționare defectuoasă a aplicației pentru componentele Auditare sistem și Intrusion Prevention) și Avertismente.
Informațional. Când este selectată această opțiune, raportul generat va salva toate evenimentele.
Notificări despre toate modificările legate de evenimentul Aplicația funcționează și prelucrează datele conform legislației aplicabile, utilizând infrastructura corespunzătoare sunt întotdeauna afișate pe ecran în zona barei de activități. Debifarea casetei de selectare nu modifică setarea.
/*=== Notificari audio ===*/
Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Setări interfață.
În blocul Notificări, bifați caseta de selectare Activează sunete notificări.
Pentru a schimba semnalul audio implicit la tipul „guițat”, introduceți textul IDKFA în fereastra Despre.
Sunetele de notificare nu sunt redate în Microsoft Windows 10.
Cum se modifică tema de design.
a aplicației
<Capabilitatea de a modifica tema de design a aplicației nu este disponibilă în unele regiuni.
Pentru a modifica tema de design a aplicației:
Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Setări interfață.
În blocul Temă de design, selectați una dintre următoarele opțiuni:
La fel cu cea a sistemului de operare. Este utilizată tema de design actuală a sistemului de operare.
Deschisă. Se folosește tema de design de bază a aplicației.
Închisă. Se folosește tema de design închisă a aplicației.
Folosește o temă de design personalizată, dacă doriți să utilizați o temă de design personalizată. Faceți clic pe Selectează și introduceți calea către arhiva ZIP sau directorul care conținefișierele cu tema de design personalizată.
Tema de design este aplicată după repornirea aplicației.">
În această secțiune, veți afla despre configurarea pictogramei aplicației. pe desktop și în zona de notificare.
<Pentru a modifica pictograma aplicației:
Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Setări interfață.
În blocul Pictograma aplicației, selectați una dintre următoarele opțiuni:
Pictograma standard. Când este selectată această opțiune, desktopul și zona de notificări vor afișa pictograma standard a aplicației.
Midori Kuma. Când este selectată această opțiune, desktopul și zona de notificări vor afișa pictograma ce conține imaginea unei mascote urs, cunoscută și ca Midori Kuma.
Dacă doriți să reveniți la pictograma tradițională a aplicației, constând în litera K, tastați IDDQD în fereastra Despre. Pentru a aplica modificările, va fi necesar să reporniți computerul.
În Windows 10, trebuie să reporniți manual computerul pentru a aplica modificările. Dacă opriți/porniți computerul, modificările nu vor fi aplicate.">
Pentru a modifica pictograma aplicației Kaspersky în zona de notificări în funcție de starea aplicației:
<Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Interfață.
În blocul Afișează starea aplicației în zona de notificări, alegeți o stare și bifați o casetă de selectare.
Când aplicația comută la o stare corespunzătoare cu cea selectată, pictograma aplicației din zona de notificări se va modifica.>
Cum se protejează prin parolă accesul la funcțiile de gestionare a aplicației
Același computer poate fi împărțit de mai mulți utilizatori cu niveluri diferite de experiență și de cunoștințe în utilizarea computerului. Accesul nerestricționat al diferiților utilizatori la aplicație și la setările sale poate compromite nivelul de securitate al computerului.
Pentru a restricționa accesul la aplicație, puteți defini o parolă de administrator pentru contul KLAdmin. Acest utilizator are drepturi nelimitate să gestioneze și să modifice setările aplicației și să aloce permisiuni de acces la aplicații altor utilizatori. După ce creați o parolă pentru KLAdmin, puteți aloca permisiuni de acces la aplicații diferiților utilizatori sau diferitelor grupuri de utilizatori.
Pentru a crea o parolă de administrator KLAdmin:
Deschideți fereastra principală a aplicației.
Faceți clic pe Butonul Setări din partea de jos a ferestrei principale.
Aceasta deschide fereastra Setări.
Selectați secțiunea Setări interfață.
Comutați butonul Protecție prin parolă la Pornită.
În fereastra deschisă, completați câmpurile Nume utilizator (este recomandat KLAdmin), Introduceți parola și Confirmă parola.
Sfaturi pentru crearea unei parole puternice:
Parola trebuie să conțină cel puțin opt și nu mai mult de 128 de caractere.
Parola conține minimum o cifră.
Parola conține atât litere mici, cât și majuscule.
Parola trebuie să conțină cel puțin un caracter special (de exemplu: ! @ # $% ^ & *).
Faceți clic pe butonul Salvează.
O parolă uitată nu poate fi recuperată. Dacă v-ați uitat parola, contactați Serviciul clienți, pentru a recupera accesul la setările aplicației.
Utilizatorul KLAdmin poate atribui permisiuni următorilor utilizatori și grupuri de utilizatori:
Grupul de utilizatori Oricine. Acest grup include toți utilizatorii sistemului de operare. Dacă acordați acestui grup permisiunea de a efectua o anumită acțiune, atunci utilizatorilor grupului li se va permite întotdeauna să efectueze această acțiune, chiar dacă un anumit utilizator sau un grup de utilizatori aparținând grupului de utilizatori Oricine nu are permisiunea individuală de a efectua acțiunea. În mod implicit, membrii grupului Oricine nu au voie să efectueze nicio acțiune.
. În mod implicit, utilizatorul selectat nu are voie să efectueze nicio acțiune. Aceasta înseamnă că, atunci când încercați să efectuați o acțiune interzisă, vi se va solicita să introduceți parola contului dvs. KLAdmin.